HABERLER
Yılın en heyecanlı ve en eğlenceli barbekü partisi

Beef&Fish dergisinin düzenlediği barbekü partisine medya, gastronomi, iş ve cemiyet dünyasının ünlü isimleri jüri üyesi ve yarışmacı olarak katıldı. Hilton Bosphorus Gül Bahçesi’ndeki partide yarışmacı ve jüri üyeleri ile birlikte konuklar da oldukça keyifli anlar yaşadı. Yarışmada Elif Dürüst birincilik ödülünü alırken, Melis Alphan ikinci, Sedef Orman ise üçüncü oldu.

Beef&Fish dergisin organizasyonu ile gerçekleşen barbekü partisine; cemiyet, iş, sanat ve medya dünyasından birbirinden ünlü konuklar katıldı. Hilton Bosphorus Gül Bahçesi’ndeki partide ayrıca barbekülerde et pişirme yarışması da yapıldı. Weber marka barbekülerde yarışan yarışmacılar, oldukça heyecanlı ve eğlenceli anlar yaşadı.
Elif Dürüst, Mehmet Y. Yılmaz, Sedef Orman, Melis Alphan, Veli Tan Kiriş, Alegra Levi, Sarp Evliyagil, Sebati Karakurt, İdris Onay ve İhsan Yılmaz yarışmacı olarak barbekülerinin başında yerlerini aldı. Jüride ise Sahrap Soysal, Cüneyt Asan, Mehmet Gök, Yağız İzgül, Ali Esad Göksel, Ahmet Örs, Hüseyin Özer ve Alexis Atmazoğlu vardı.

Köfte ve bonfile pişirdiler

İki etaptan oluşan yarışma için yarışmacılara ızgara malzemesi olarak 500 gr kıyma, 500 gr bonfile, marine etmek isteyenlere gerekli malzemeler, domates, kuşkonmaz, kırmızı soğan, mantar, sarımsak, biber, hellim peyniri, ayrıca salata ve sos malzemeleri verildi. Malzemeler verildikten sonra 15 dakika düşünme süresi bırakıldı, pişirme süresi ise 30 dakika olarak belirlendi. Yarışmacılar Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencilerinin de yardımı ile ızgaralarını hazırladılar.
İlk etapta köfte yapan ve pişiren yarışmacılar, ikinci etapta da bonfile pişirerek hazırladıkları tabakları jüri üyelerine sundular. Jürinin pişirme, tat ve sunum kriterlerini dikkate alarak yaptığı değerlendirme sonucunda Elif Dürüst birinci, Melis Alphan ikinci, Sedef Orman ise üçüncü seçildi.
Birinci seçilen Elif Dürüst, Doğan Holding CEO’su Yahya Üzdiyen, ikinci seçilen Melis Alphan, Doğan Burda İcra Kurulu Üyesi ve Beef&Fish Yayın Direktörü Ferit Özkaşıkcı ve üçüncü seçilen Sedef Orman, Doğan Burda İcra Kurulu Üyesi Orhan Taşkın’dan kupalarını aldılar.
Ödül töreninin ardından Cüneyt Asan’ın ilginç et kesme şovu ile konuklara eğlenceli dakikalar yaşattığı parti, Önder Bali’nin piyanosu eşliğinde Atılgan Gümüş’ün şarkıları ile devam etti.
Weber Stephen Turkey, Ülker Ducros, Günaydın Et ve Kurukahveci Mehmet Efendi’nin de sponsor olarak yer aldığı ve The Campaign Idea’nın dekorasyonunu yaptığı parti oldukça şık ve rahat bir ortamda gerçekleşti.