HABERLER
Uludağ Ekonomi Zirvesi

Uludağ Ekonomi Zirvesi bu yıl Capital ve Ekonomist dergileri tarafından, Bursa Valiliği işbirliği ile 21-22 Mart tarihleri arasında Grand Yazıcı Otel’de gerçekleştirildi..

Türkiye'den ve dünyadan siyaset ve iş dünyasının en önemli isimlerini buluşturan Uludağ Ekonomi Zirvesi, ekonominin nabzını tuttu.

Türkiye’nin en önemli ekonomi buluşması Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuşmacı olarak katıldı. İş dünyasının yakından takip ettiği ve karamsar yorumları nedeniyle ‘Doktor Kıyamet’ adı verilen Marc Faber’i ağırlayan Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde, Amerika’da yoğurt sektörünün Steve Jobs’u olarak gösterilen Chobani Yogurts Kurucusu Hamdi Ulukaya, basit ve yenilikçi ürünlerin şaşırtıcı pazarlama yöntemleriyle nasıl öne çıktığını anlattı. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ana konuşmacılarından Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ise ‘Yeni Dönemde Liderlik’ konusuna farklı bir pencereden baktı.
Siyaset, ekonomi ve iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde, 50’nin üzerinde konuşmacı, yedi farklı oturumda ekonomik gelişmeler ve şirketler için farklı stratejileri tartıştı. Atari’nin Kurucusu Nolan Bushnell, Allianz SE Yönetim Kurulu Üyesi Oliver Bate ve TPG Capital’in Ortağı Vincenzo Morelli’nin farklı sunumlarıyla dikkat çektiği Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Burganbank Grup CEO’su Eduardo Eguren, Priceline.com Kurucusu Jeff Hofmann, AMEC CEO’su Samir Brikho, Green Technologies CEO’su Dr. Muhammed I. Hussain, CRDF Global’den Ovidiu Bujorean, PSA International Avrupa, Akdeniz ve Amerika Bölgeler CEO’su David Antonius Yang, Delivering Happiness İspanya CEO’su Carlos Piera Serra, Rosatom Denizaşırı Ülkeler Başkan Yardımcısı Anastasia Zoteeva yer aldı.
Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Birleşik Krallık Milletvekili Jack Straw ile Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff Türkiye ve Avrupa’nın geleceği ile ilgili oturumlara katılarak, Türkiye’deki gelişmeleri değerlendirdi.
Uludağ Ekonomi Zirvesi, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yer aldığı Uludağ Ekonomi Zirvesi Faruk Eczacıbaşı, Hüsnü Özyeğin, Hamdi Akın, Abdülkadir Konukoğlu, Remzi Gür, Ethem Sancak, Agâh Uğur, Turgay Durak, Cüneyd Zapsu, Ahmet Dördüncü, Zafer Kurtul, Erdal Karamercan, Erkan Akdemir, Gökhan Öğüt, Hakan Binbaşgil, Hakan Ateş, Hüseyin Aydın, Mehmet T. Nane, Orhan Akbulut, Pelin Akın, Sani Şener, Serra Akçaoğlu, Servet Topaloğlu, Süreyya Ciliv, Tamer Özmen, Tarkan Kadooğlu, Efe Çakarel, Abdullah Orkun Kaya, Temel Kotil, Tolga Ulutaş, Ümit Leblebici’nin da aralarında bulunduğu iş dünyasından çok önemli isimleri konuşmacı olarak ağırladı.
Capital ve Ekonomist dergilerinin Bursa Valiliği işbirliğiyle Uludağ Grand Yazıcı Otel’de 21–22 Mart 2014’te gerçekleştirdiği Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılış konuşmalarını Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü M.Rauf Ateş, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Çelik Motor Filo Kiralama Genel Müdürü Bora Koçak ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu yaptı.

Güçlü sponsor desteği

Başladığı yıldan bu yana ana sponsorluğunu Çelik Motor Filo Kiralama’nın üstlendiği Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin co-sponsorları arasında Avea, İngiltere Büyükelçiliği, Nef, Nurol GYO, Turkcell ve Vodafone bulunuyor. Citibank, Daikin, Doğa Koleji, Franke, Hafele, Samsung, TEB'in oturum sponsoru olduğu Zirve'de TAV Havalimanları destek sponsoru olarak yer aldı. Cnbc-e, CNN Türk, Hürriyet'in medya ortakları arasında yer aldığı Zirve'de, etkinlik sponsorları Denizbank, Finansal Kurumlar Birliği, Garanti Bankası, TeliaSonera, konaklama sponsoru Ağaoğlu, içecek sponsoru Uludağ İçecek, hizmet sponsoru ise Grand Yazıcı Hotels oldu.