HABERLER
Kızılcahamam'da keşif turu

Atlas dergisi ve Ankara Ticaret Odası (ATO), 20-21 Ağustos 2016 tarihlerinde Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde özel bir keşif gezisi düzenledi. Etkinlik çerçevesinde basın mensupları Suzuki Yeni Vitara araçlarla ilçenin doğal ve kültürel değerlerini gezdi, jeoparkta yeryuvarının ilginç jeolojik oluşumlarını keşfetti.
Kızılcahamam-Çamlıdere Jeoparkı içinde bir gün geçiren gazeteciler, Orta Miyosen (15-18 milyon yıl önce) döneminde bölgede oluşan jeolojik oluşumları inceledi, aynı zamanda yeryuvarı tarihinin bir dönemi hakkında bilgi aldı. Soğuksu Milli Parkı içindeki piknik alanında öğle yemeği ile başlayan etkinliğe 30 basın mensubunun, Atlas ve ATO ekiplerinin yanı sıra Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız ile Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney de katıldı. Etkinlikte Doğan Burda Dergi CEO’su Mehmet Y. Yılmaz, ATO Başkanı Salih Bezci, Atlas Yayın Direktörü Murat Köksal, Hürriyet Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek ve Doğan Burda Ankara Temsilcisi Erdal İpekeşen de yer aldı.
“Jeopark”, önemli jeolojik oluşumları bir araya toplamayı ve bunları korumayı amaçlayan bir kavram. Aynı zamanda bulunduğu bölgeye sürdürülebilir bir ekonomik değer kazandırmayı amaçlıyor. Jeopark alanı içinde sadece jeolojik öğeler bulunmuyor; bölgenin tarihi, arkeolojik, biyolojik, tüm değerlerini de içine alıyor.
Kızılcahamam-Çamlıdere Jeoparkı gerek rehberlik hizmeti, gerekse diğer organizasyonlarıyla Türkiye’nin en düzenli ve en organize jeoparkı. Basın mensupları bu alanı ayrıntılı olarak tanıma olanağı buldu; Orta Miyosen döneminde meydana gelen volkanik etkinlik sonucu fosilleşmiş ormanın en büyük parçalarından Kuzcapınar fosil ağacını, Mahkeme Ağacin Yeraltı Kentini, Abacı peribacalarını, Güvem bazalt sütunlarını, Beşkonak fosil yataklarını ve Karagöl jeositini gezdi.