HABERLER
ELLE Beauty Talks with Dove ünlü anne ve kızlarının katılımı ile 20 Ekim Perşembe günü gerçekleşti.

ELLE Beauty Talks with Dove cemiyet hayatının ünlü simalarının katılımıyla bu kez çok farklı bir konuya dikkat çekti: Özgüven!

Moderatörlüğünü Işın Görmüş’ün yaptığı etkinliğe, Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat ve cemiyet hayatının ünlü anne ve kızlarından Nedret ve Yasemin Taciroğlu da konuk olarak katıldı.

Kadınlarda fiziksel özgüven duygusunu ve özellikle annelerin her konuda olduğu gibi bu konuda da kızlarını nasıl etkilediklerini konuşulduğu buluşma, davetlilerden büyük ilgi gördü.
Dove yıllardır tüm dünyada kadınların kendi fiziksel görünümleriyle barışık olmaları için çalışmalar yapıyor çünkü yaptığı araştırmalar özgüveni düşük kadınların hayatta daha mutsuz olduklarını ve potansiyellerini de açığa çıkaramadıklarını ortaya koyuyor.
Güzelliğin yaratılmış bir algı olduğuna inanan Dove, ilk güzellik algısının ailede inşa edildiğini savunuyor ve anne kız arasındaki ilişkiyi “aynadaki yansıma” kadar birbirine benzetiyor. İlk defa Elle Beauty Talks etkinliğinde gösterilen Dove’un yeni “Miras” filmi de anneleri bu gerçek ile yüzleştirdi.

7-10 yaş aralığındaki kız çocukları ve annelerine ayrı mekanlarda yöneltilen sorularda, her iki gruba da dış görünüşleri ile ilgili ne düşündükleri soruluyor. Ve sonuçta annelerin kendileri ile ilgili düşünceleri ile kızlarınınki aynı çıkıyor.
Güzellik aslında bir özgüven meselesi! Ve özgüven kızlara annelerinden kalan bir miras. Tam da bu yüzden kendi ile barışık ve sahip olduğu fiziksel özellikleri olduğu kabul eden annelerin kızları da kendilerini olduğu gibi seviyor. Özgüvenli annelerin kızları da özgüvenli oluyor ve dış görünüşlerinden duydukları memnuniyeti de etkiliyor. Anne kendi bedenini ne kadar seviyorsa, kızları da o kadar seviyor. O yüzden Dove, ELLE Beauty Talks ile kadınlara, “kendilerini oldukları gibi sevmelerini” söylüyor ve #bizböylegüzeliz diyor.

Dove’un gerçek güzellik felsefesini aktaran Unilever Kişisel Bakım Pazarlama Direktörü Alper Eroğlu’nun, anne-kız arasındaki bu fiziksel özgüven bağını anlatan filmin detaylarını davetlilerle paylaştığı etkinlikte, Yayın Direktörü Işın Görmüş moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat nasıl özgüvenli çocuklar yetiştirileceğini, annelerin özgüven konusunda da çocuklarına, özellikle kız çocuklarına nasıl rol model olduklarını anlattı. Cemiyet hayatının öne çıkan anne-kızlarından Nedret ve Yasemin Taciroğlu ise özgüven konusunda birbirlerinden nasıl etkilendiklerini kendilerinden verdikleri örneklerle aktararak panele renk kattı.
Batya Kebudi’nin anne-kız arasındaki bağı birebir yansıtan ve Dove’a özel tasarladığı “anne-kız kolyesi” ise davetlilerin büyük beğenisini topladı.