HABERLER
Atlas ve Columbia ortaklığıyla Likya Yolu keşfi
Atlas dergisi ile outdoor ve aktif yaşam tutkunlarının markası Columbia, 21-23 Nisan 2018 tarihleri arasında Camp Columbia etkinliğinde buluştu. Önceden belirlenen şanslı Atlas okurları ve basın mensuplarıyla birlikte sayısı 60’a ulaşan ekip mükemmel bir organizasyonla hem keyifli zaman geçirdi, hem de Türkiye’nin uluslararası standartlarda işaretlenmiş ilk uzun mesafeli yürüyüş rotası olan Likya Yolu’nun Fethiye başlangıç güzergâhını keşfetti.

Likya Yolu projesi, İngiltere doğumlu Kate Clow’un özgün çalışmasının ürünü olarak ortaya çıktı. Muğla-Fethiye ile Antalya-Geyikbayırı arasında kırmızı-beyaz boyalarla işaretlenen Likya Yolu, dünyanın en gözde trekking rotaları arasında yer alıyor. Adının çağrıştırdığı gibi antik Likya ülkesinin tarihi ve doğal güzellikleriyle bezenmiş rota, eski göç yolları üzerinden geçiyor. Fethiye ilçesinin Ovacık Mahallesi’nden başlayan patika, Akdeniz’in koylarından yüzlerce metre yükseklere tırmanıp konuklarını gizemli Likya kentlerinde ağırlayarak Antalya’ya 15 kilometre uzaklıktaki Geyikbayırı’nda sona eriyor.

Atlas ve Columbia’nın etkinliği Babadağ eteklerine kurulu Kozağaç çıkışındaki toprak yolda başladı. İlk gün etabın manzarasını Ölüdeniz, Gemiler Adası, İblis ve Kurtoğlu burunları gibi doğa değerleri güzelleştirdi. Yürüyüş, yüzyıllar önce bin bir zahmetle elle döşenen taş patika üzerinde devam etti ve yürüyüşün birinci günü Likya Yolu başlangıç tabelasının yanında sona erdi. Kampta konaklayanlar doğada zaman geçirmenin ve sohbetin tadını çıkardı. Basın grubu ise Fethiye Körfezi’ne hakim, doğayla iç içe Club & Hotel Letoonia’da konakladı ve yöresel lezzetleri tattı.

İkinci günün başlangıç noktası Yediburunlar manzarasına hakim Alınca Köyü’ydü. Yine benzersiz Akdeniz manzarası eşliğinde yürüyen ekip, ormanların ve dağların arasında yol alıp etkinliği Kabak Mahallesi’nde sonlandırdı. Atlas ve Columbia’nın etkinliği tüm katılımcılara doğayla buluşma ve hayatın gizli kalmış ayrıntılarını keşfetme olanağı sundu.

Katılımcılar Columbia ürünlerini deneyimledi
Columbia’nın hediye ettiği Omni Freeze teknolojisine sahip şapkalarla, katılımcılar yürüyüşlerini daha konforlu bir şekilde tamamladı. Yaz aylarında spor severleri zorlayan terleme problemine teknolojik olarak çözüm getiren Omni Freeze Zero, yaz sıcaklarına ferahlatıcı bir çözüm sunuyor. Teri aktive edip buharlaştırma sürecini hızlandıran mavi halkalar sayesinde Omni Freeze Zero ürünleri kullanıcıda sonsuz bir serinlik hissi sağlıyor.