HABERLER
GEO Türkiye, bu ay Sardinya ve Sicilya’yı radarına aldı!

Mart 2015 sayısında 2. Yaşını kutlayan GEO Türkiye, bu ay Sardinya ve Sicilya’yı radarına aldı. İnsanın tüm duyularını coşturan birer açıkhava müzesi bu adalarda, okurları, hem tarihi hem de gastronomik bir yolculuk bekliyor. Halen etkin bir yanardağ olan Etna’nın eteklerinde kurulu ateşli Katanya’nın yanısıra Aelion Takımadaları’nın telaşsız ve huzurlu güzelleri Stromboli, Lipari, Panarea, Salina da GEO Türkiye sayfalarında.

Baharın bu ilk sayısında Alaska’da Clark Milli Parkı’nda kış uykusundan uyanıp sahile inen bozayılar GEO fotoğrafçısı Ingo Arndt’ın objektifinden yer alıyor. Sahil ayılarının yaşamını merak edenler bu ay GEO Türkiye okumalı.
Son dönemde sık sık gündeme gelen şiddet vakaları bu konuda bildiklerimizi tekrar tekrar sorgulamamıza neden oluyor. Amerikalı bulaşıcı hastalıklar uzmanı Gary Slutkin, şiddetin de bulaşıcı olduğunu ve tedavi edilebileceğini savunuyor. Birine vurmayı düşünmek normal mi veya kuralsız bir toplum mu olduk sorularının cevabı da bu haberde.

Artık “Fashionista out, Conscionista olmak in!” Yani bilinçli tüketici olmak, stil sahibi iken de çevre konularına hassasiyet göstermek, çevreye ve diğer insanlara yardım ederek aldığını tekrar doğaya geri vermenin yollarını aramak… Şimdi moda. Olivia Wilde, Jessica Alba, Livia Firth, Stella McCartney gibi isimler trendin öncüsü.

Makineleri düşünce gücünün yardımıyla yönetmek eskiden sadece bilim kurgu filmlerine ait bir sahneydi. Ama günümüzde gerçek oldu. Beynin sinyallerini derinin üzerinden okunabilir sinyallere dönüştüren bir teknoloji sayesinde bugün bir objeyi düşünce yoluyla yerinden kaldırmak mümkün. Ayrıntılar GEO Türkiye’nin Nisan sayısında.