Atlas dergisi bu sayıda okurlarına iki ek birden veriyor. Derginin birinci hediyesi “En Güzel Manzaralı Göl Yürüyüşleri” kitabı. Bu özel çalışma Türkiye’nin göllerini ziyaret eden toplam 75 doğa yürüyüşü rotasını fotoğraflarla birlikte ayrıntılı olarak tanıtıyor.
Derginin ikinci eki ise; Denizli’nin Bozkurt ilçesini doğal ve tarihi değerleriyle tanıtan gezi rehberi.
Dergi Nisan sayısında Romanya’nın Transilvanya bölgesine uzanıyor ve tarihi kentlerle kaleleri ziyaret ederek Drakula’nın 15. yüzyıldan kalan izlerini takip ediyor. Mektuplarını “ejderhanın oğlu” anlamına gelen “Drakula” adıyla imzalayan Eflak Prensi III. Vlad rakiplerine, hatta sivillere karşı son derece acımasızdı. Ünü tüm Avrupa’ya yayıldı, vahşetin simgesi oldu, kendisine vampirlik yakıştırması bile yapıldı. Atlas, III. Vlad’ın hala yaşayan mirasını inceliyor, özel başlıklarla Osmanlı’yla ilişkilerine ve yaşamının edebiyat üzerindeki etkisine mercek tutuyor.
Atlas’ın bir diğer başlığı ise Gala Gölü. Edirne il sınırlarındaki bu bereketli sulak alanın kuşları ve gizemli kemirgen türü “su maymunu” özel fotoğraflarla Atlas sayfalarında boy gösteriyor. Dergi ayrıca “geri dönüşüm” dosyasını açıyor. Süreç gün boyu sokakları turlayan işçilerin kâğıt, plastik, pet, teneke ve metalleri arabalarında toplamasıyla başlıyor. Çöp kutusundan başlayan, sayısız ayrıntı ve hikâyeyle zenginleşen yolculuk dev tesislerde sona eriyor. Geri dönüşüm doğa üzerindeki tüketim baskının azaltılmasını sağlayan, hem ekonomik hem sosyal yanı ağır basan bir faaliyet. Atlas’ın Nisan ayındaki duraklarından biri de Muğla’da bulunan, aşk ve gladyatörlerin kenti olarak bilinen antik Stratonikeia.