HABERLER
Bilgi tutkunlarının dergisi GEO TÜRKİYE, 2014’e çok renkli bir içerikle veda ediyor!

Yeryüzüne ve insana dair her şeyi kadrajına alan GEO Türkiye, bu ay renklerin ve tezatların ülkesi Hindistan’ı kapağına taşıdı. Bu geniş coğrafyanın son dönemde gözde olan güney kenti Kerala, içsel yolculuğu durakları Goa, Haridwar, Rishikesh, en ünlü Budist tapınakları, yoga merkezleri, şimdi hepsi birer lüks otel olan mihracelerin göz alıcı sarayları ve elbette bu ülkeyi ziyaret ederken bilmeniz gerekenler, gidenlerden öneriler bu haberde.
Bir başka renkli coğrafya olan Orta Asya’nın üç önemli kenti de dergide yer alıyor: Taşkent, Buhara ve Semerkant. Binbir Gece Masalları’nı hatırlatan ve Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan bu kentlerde görülmesi gerekenler, konaklama ve gezi önerileri de bu haberin içinde.
Söz renkten açılmışken… Yaklaşan yeni yıl için Avrupa’nın belli başlı metropolleri şimdiden ışıl ışıl süslenmeye başlandı. Yılbaşı heyecanının vazgeçilmezi noel pazarları da GEO Türkiye’nin kadrajında.

Ve sürdürülebilirlik… Günümüzde her alanda çokça konuşulan, tartışılan, proje geliştirilen bu konuyu ekonomiden ekolojiye, mimarlıktan kültüre ve enerjiye kadar inceledik: Sürdürülebilirlik sürdürülebilir mi?
Heyecanlı bir insan hikayesi de var bu ay dergide. İkinci Dünya Savaşı sırasında Moskova için Tokyo’da çalışan Alman Ajanı Sorge’nin müthiş hayatı…

Hepsi bu ay GEO Türkiye’de.