HABERLER
Atlas’ın Aralık sayısında 2015 ajandası hediye!

Atlas dergisi aralık sayısında okurlarına 2015 ajandası hediye ediyor. “Ölmez Ağaca Sadakat” başlıklı ajanda ressam Müfit Karzek’in benzersiz zeytin ağacı resimlerine yer veriyor ve zeytinin yaşamımıza yaptığı katkıyı yeniden hatırlatıyor. Zeytin, doğanın insana en büyük hediyelerinden biri. Anadolu’da “ölmez ağacı” adıyla da bilinen zeytin yüzyıllardır tarımda, kültürde, gündelik yaşamda önemli rol oynuyor. Atlas’ın resimli 2015 ajandası bütün yıl size eşlik ederken doğaya açılan pencereniz olacak.
Atlas’ın bu ayki kapak konusu ise “Gökyüzüne 3 Rota”. Kıyılarını zorlu, tırmanıcıyı kimi zaman geri püskürten kayalar süsleyen Bafa Gölü. Antalya’nın yeni keşfedilen tırmanış bahçesi Çitdibi. Akdeniz’den dimdik yükselen ihtişamlı duvarlarıyla Olympos… Sporcular, Türkiye’nin üç önemli kaya tırmanışı merkezinde macera peşindeydi.
Dergi bu sayıda ayrıca İstanbul Rumlarının derin, renkli dünyasına adım atıyor. Yeniden canlanan kültürel etkinliklerini, şehrin tarihinde ve bugününde oynadıkları rolü inceliyor.
Berlin Duvarı’nın yıkılışının 25. yıldönümü, 9 Kasım’da gösterişli etkinliklerle kutlandı. Bu tarihi günde Atlas da Almanya’nın başkentindeydi.
İran’ın Tebriz, Zencan ve Bicar şehirlerinde Kerbala’yı anmak için düzenlenen matem merasimlerinde binlerce insan sine dövüyor, ağıt yakıyor, baştan ayağa çamur ve samana bulanıyor.
Moğolistan ve Çin’de bulunan, Türklerin tarihini 150 yıl daha erkene çeken yazıtlar da aralıkta Atlas’ın konuları arasında.