HABERLER
Atlas, tüm okurlarına 2017 Ajandası hediye ediyor

Atlas
, bütün okurlarına mutlu bir yeni yıl diliyor ve 2017 Ajandası hediye ediyor. Yıl boyu elinizden düşmeyecek ve gününüzü planlayacak ajanda, flamingo ya da baykuş fotoğraflarının bulunduğu iki ayrı kapakla hazırlandı. Sizin ajandanızdaki fotoğraf tamamen hangi ajandaya tesadüf ettiğinize bağlı…
Derginin bu ay ki kapak konusu ise ABD’nin başkenti Washington DC. Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen başkanlık seçimi tüm dünyanın gözlerini bu ülkeye çevirdi. Washington DC sadece ABD’nin politik merkezi değil, birçok ulusal ve uluslararası kuruluşa da ev sahipliği yapıyor. Atlas, “gücün başkenti”ni dolaşıyor ve onu siyasi, ekonomik, sanatsal ve diğer yüzleriyle ayrıntılı olarak inceliyor.

Atlas ayrıca dünden bugüne Anadolu ve Mezopotamya’daki yeni yıl kutlamalarına yer veriyor. Sümer’den Babil’e, Hitit’ten Friglere yeni yıl kutlamaları nasıldı? Anadolu’nun farklı toplulukları yılbaşını nasıl karşılıyordu? Bugünkü kutlamalar nasıl? Dergi bütün bu soruların yanıtlarını arıyor.

Atlas, Türkiye’nin kestane üretiminin üçte birini karşılayan Aydın’da, asırlardır bu meyveye emek veren Eğrikavak köyüne konuk oldu. Bursa’da, adını verdiği gölün kıyısında, surlarla çevrelenen mavi yeşil İznik’i dolaştı. Derginin diğer bir konusu ise Avrupa’nın en yüksek noktalarından biri, İsviçre’nin Eiger Dağı.